NL EN SP


Terug in Delfshaven, van 14 oktober t/m 10 maart 2018


Pablo’s overzichtstentoonstelling in Deventer, op uitnodiging van KunstaanZ, is een bijzonder groot succes geweest. Vanwege de belangstelling en het enorme enthousiasme waren wij zelfs genoodzaakt om de expositie met 2 maanden te verlengen om nog meer bezoekers in de gelegenheid te stellen zijn diversiteit aan keramieken en het uitzonderlijke karakter hiervan, te kunnen bewonderen. Zonder overdrijven, de lofuitingen waren niet van de lucht; dit bleek uit de vele reacties die we hebben mogen ontvangen. En dit alles werd nog eens gecompleteerd door een mooi boek dat is uitgebracht met de biografie van Pablo en de teksten die bij de thema’s en foto’s passen.

De kunstwerken zijn inmiddels weer veilige terug bij de 50 eigenaars die hun keramiek
in vertrouwen voor de expositie hadden afgestaan. Zonder hen zou de tentoonstelling niet mogelijk zijn geweest. De hele organisatie heeft veel energie gekost, maar het was veel meer dan de moeite waard. Tijdens de expositie in Deventer zijn er ook 2 nieuwe werken van Pablo boven water gekomen waarvan er 1 nu tijdens de expositie is te zien. Het is een non uit 1982 die voor mij totaal, tot nu toe, onbekend was.

Het museum in Delfshaven was in die periode weliswaar gesloten, maar dat betekende niet dat daar geen activiteiten waren. De muren zijn voor de 3e keer helemaal onderhanden genomen en dat heeft enorm veel stof gegeven en schoonmaakwerk gekost. Maar nu ziet het er weer strak uit, met hier en daar een kleine aanpassing zodat het totaal beeld er ruimer uitziet qua opstelling.

www.flickr.com/photos/museumpabloruedalara
Meer info zie contact