NL EN SP


"Realisme in klei", Overzicht - verkooptentoonstelling

Zondag 12 januari t/m zondag 29 maart 2020Wij zijn inmiddels het 26ste jaar ingegaan waarin vele bezoekers nationaal en internationaal kennis hebben kunnen maken met de wondere wereld in de ceramische kunst van Pablo.

Deze expositie staat dit keer in het teken van verkoop uit de diverse thema's en biedt u de gelegenheid om een kunstwerk van Pablo aan te kopen. U vindt kunstwerken in diverse prijsklassen.

De veelzijdigheid hebben we te danken aan de creativiteit en inventiviteit van Pablo. De behoefte om een derde dimensie in zijn werk weer te geven heeft hij in zijn keramische werken gestalte gegeven. Hij vond niets mooier dan de toeschouwer op het verkeerde been te zetten. Vaak ging aan een onderwerp een eindeloos experimenteren vooraf. De door Pablo uitgewerkte thema's zijn voor de keramische wereld vernieuwend geweest; soms confronterend, maar bovenal geraffineerd, zowel fantasierijk als alledaags, technisch vernuftig, wonderlijk, verbluffend. Nieuwe wegen werden er bewandeld om zijn doel te bereiken en zich te los te maken van de keramische regels, hetgeen hem de uitspraak ontlokte: "Wat mij zo fascineert is de eigenschap dat klei kan veranderen in steen en zo duizenden jaren blijft bestaan".

Op YouTube vindt u een deel van de documentaire die in 1988 is gemaakt over Pablo's leven. Hierin geeft hij meer inzicht over zijn achtergrond en drijfveer en inspiratie tot zijn ceramische werken. https://youtu.be/KAU8IqxM03o
Museum in Castillo de Locubín, Spanje: http://aytocastillolocubin.es/?page_id=4666
Foto's: https://www.flickr.com/photos/museumpabloruedalara/