NL EN SP


Gast Expositie met Marianne Binnenweg

Schilderen met Textiel - 22 september t/m 27 oktoberMarianne Binnenweg is in 1942 te Rotterdam geboren. Zij kreeg haar opleiding, evenals Pablo, aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam, tegenwoordig Willem de Kooning Academie. Tijdens haar opleiding maakte zij kennis met vele technieken en materialen. Naast het schilderen en aquarelleren experimenteerde zij steeds meer met textiel als beeldend materiaal. De affiniteit met stoffen weet ze op een geraffineerde, met in een juiste kleurkeuze en effecten, weer te geven: een componiste in textiel. Schilderijen die pas bij nadere beschouwing het geheim van hun materiaal weergeven.

Waren het eerst de fleurige boeketten in potten, vazen, kannen enz, hierna is zij zich steeds meer gaan toeleggen op landschappen, zoals we die kennen van foto’s en je het gevoel geeft alsof je op reist bent, langs kleine rustige dorpjes tussen de velden, ieder met hun eigen kleurenpalet. U wordt als bezoeker hierin meegenomen en laat u betoveren door haar creativiteit met haar zachte pastel en aquarelachtige stillevens, ontleend aan de natuur waarin je kunt wegdromen. Een ware lust voor het oog. Marianne past dan ook samen met Pablo in het rijtje kunstenaars die u op het verkeerde been weten te zetten.

Naast exposities in binnen en buitenland voert Marianne opdrachten uit voor
particulieren, o.a. portretten, banken en gemeenten.
Meer info vindt u op haar website www.marianbinnenweg.nl

In deze expositie wordt onder meer ook een beperkt aantal keramische kunstwerken van Pablo geboden.

Taxatie - en restauratiebeurs 26 en 27 oktober in Historisch Delfshaven. www.restauratieentaxatiebeurs.nl / info@restauratieentaxatiebeurs.nl